Корейска кухня
Цветовете играят важна роля в храната - всеки цвят означава нещо. Корейската кухня е разнообразна, в сравнение с нас те не консумират толкова много месо и основата на всяко хранене е купичка ориз, супа и много малки купички, наречени банчан.
Типичният банчан включва и традиционното пикантно кимчи (специално приготвено зеле, което се маринова дълго време с чесън и други местни овкусители). Сред ястията, които определено си заслужава да опитате, са бибимбап - вкусна и лесно смилаема смес от зеленчуци, месо и яйца, сервирана върху ориз, булгоги - тънки резени говеждо месо на скара, мариновани в сладък соев сос, джон - пикантни палачинки, обикновено поднесени с морски дарове и пролетен лук, или джигае - задушено месо в гъст сос, поднесено още врящо в горещ глинен съд. Сред най-популярните напитки са различни видове чай, които не са непременно направени от чаени листа, като например yujacha - лимонов чай и insamcha - чай от женшен.
Обичайни цени в ресторантите
Обичайните цени за топло ястие варират от 10 000 до 20 000 крини. Често можете да си купите напитки от автомати - 1 000 krw / 250 ml (на паркинги, при паметници, музеи и др.). Както навсякъде, и тук има международни вериги като McDonald's или Burger King, но също така и местни заведения за бързо хранене (например Isaac Toast Myeongdong в Сеул - тост за 3 000 krw). Ако искате да опитате по-луксозен ресторант, ще намерите Jung Sik Dang в Сеул, където меню с четири ястия ще ви струва 60 000 krw.