Традиционна храна в Южна Корея

Южна Корея

Корейска кухня

Цветовете играят важна роля в храната - всеки цвят означава нещо. Корейската кухня е разнообразна, в сравнение с нас те не консумират толкова много месо и основата на всяко хранене е купичка ориз, супа и много малки купички, наречени банчан.

Типичният банчан включва и традиционното пикантно кимчи (специално приготвено зеле, което се маринова дълго време с чесън и други местни овкусители). Сред ястията, които определено си заслужава да опитате, са бибимбап - вкусна и лесно смилаема смес от зеленчуци, месо и яйца, сервирана върху ориз, булгоги - тънки резени говеждо месо на скара, мариновани в сладък соев сос, джон - пикантни палачинки, обикновено поднесени с морски дарове и пролетен лук, или джигае - задушено месо в гъст сос, поднесено още врящо в горещ глинен съд. Сред най-популярните напитки са различни видове чай, които не са непременно направени от чаени листа, като например yujacha - лимонов чай и insamcha - чай от женшен.

Обичайни цени в ресторантите

Обичайните цени за топло ястие варират от 10 000 до 20 000 крини. Често можете да си купите напитки от автомати - 1 000 krw / 250 ml (на паркинги, при паметници, музеи и др.). Както навсякъде, и тук има международни вериги като McDonald's или Burger King, но също така и местни заведения за бързо хранене (например Isaac Toast Myeongdong в Сеул - тост за 3 000 krw). Ако искате да опитате по-луксозен ресторант, ще намерите Jung Sik Dang в Сеул, където меню с четири ястия ще ви струва 60 000 krw.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.

Остават някакви въпроси?

Ако имате въпроси или коментари относно статията...

0 коментари

Влезте в Cestee

... световната общност на туристите

Все още нямате акаунт за пътуване? Регистрирайте се